8 Ayar Altın Alınır mı?

  • 2022-08-21 21:57

Son zamanlarda artan altın fiyatları sonrasında daha öncesinde de oldukça fazla kullanılan ancak çok da bilinmeyen 8 ayar altına merak artmıştır. Bu noktada 8 ayar altın alınır mı merak edilmektedir.  8 ayar altın içeriğinde diğer ayarlarda olan altınlara göre daha az altın bulundurmasından dolayı uygun fiyatlıdır. Ancak içeriğinde 333 milyem altın bulunmasının yanında alloy ve gümüş de bulunmaktadır. Bu noktada üretim aşamasında içeriklerden herhangi birinin ayarının doğru yapılmaması sayesinde 8 ayar altınların kolayca kararması mümkün olabilir. Kullanıcıların özellikle doğru üretim yapılmış bir yerden alması önerilmektedir. Bu noktada 8 ayar altın için GL 8K GOLD markasını tercih edebilirsiniz. 

 

8 Ayar Altın Nedir?

8 ayar altın içeriğinde daha az altın bulunduran altındır. 24 ayar altın saf altın olarak düşünülürken 8 ayar altın içeriğinde daha az altın saflığı bulunmaktadır. İçeriğinde 1000’de 333 milyem altın bulunmaktadır. Bunun yanında içeriğinde alloy ve gümüş eklenmesinin sayesinde fiyatları oldukça düşmektedir. 8 ayar altın daha çok takılarda ve aksesuarlarda tercih edilmektedir. Eski dönemlerde mücevherlerin içerisinde kullanılan 8 ayar altın artık kullanıcıların karşısına kolye, bilezik, küpe gibi ürünlerde daha uygun fiyatlarda çıkmaktadır. Kullanıcılar plastik gibi ürünler yerine 8 ayar altın kullanılan ürünleri tercih etmektedir. Ayrıca uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır. 

8 ayar altının uzun ömürlü kullanım sağlaması için özellikle üretim aşamasında içeriğine katılan kimyasallara dikkat edilmesi gerekmektedir. Herhangi birisinin ayarının yanlış yapılması ile 8 ayar altınların doğru kullanılsa dahi kararması mümkündür. GL 8K GOLD bu açıdan üretim aşamalarına oldukça dikkat eden bir markadır. Üretim aşamalarına dikkat edildiğinin anlaşılması için işçilik parası da eklenmektedir. Ayrıca 8 ayar altınlarının kızarma ya da kararma yapmaması için kullanıcıların da dikkat etmeleri gerekenler bulunmaktadır. BU nokta da hava alan bir kuytuda muhafaza edilmesi ve diğer özellikle kaplama takılarla bir arada saklanmaması önerilmektedir. 

Günümüzde 8 ayar altın ayarı oldukça popülerleşen bir ayar olmuştur. Oranlanma açısından bakıldığında 8 ayar altın içerisinde 3’te iki oranında diğer materyallerin kullanıldığı görülmektedir. Altın oranının ise %33 oranında olduğu bilinmektedir. 8 ayar altın ürünlerinde bakır kullanılmamaktadır. Ancak üretim aşamasında içeriğine bakır eklenmesi ile kararma ve kızarmaların önü açılmış olur. 

 

8 Ayar Altın Alınır mı?

8 ayar altın artan enflasyon dolayısıyla artmakta olan altın fiyatları sayesinde oldukça fazla karşılaşılan bir ayardır. Kullanıcıların altın alabilmesi için üreticilerde ürünlerini satabilmek adına altın bulunan ürünlerin ayarlarında düşürülmeler yapılmıştır. Bu süreç ile birlikte 8 ayar altın bulunan ürünler pazarlanmaya başlanmıştır. Aslında mücevherlerin içeriğinde bulunması dolayısıyla yıllardır kullanılmakta olan 8 ayar altının, sürekli yükselen altın fiyatları dolayısıyla yatırım için kullanılabileceği gibi düşünceler de ortaya çıkmıştır. Günümüzde de halen mücevherler içerisinde kullanıcıları ile buluşturulmaya devam etmektedir. 

8 ayar altın alınırken kullanıcıların merak konusu olan kararma sorunudur. Bu noktada özellikle üretim aşamalarına dikkat edilmesi gerektiği için güvenilir bir markanın ya da kuyumcunun tercih edilmesi önerilebilir. GL 8K GOLD ile işlemlerin kolayca yapılabilmesi mümkündür. 

8 ayar altın alış satış için uygun görülmemektedir. Çünkü 8 ayar altın mücevherler içerisinde kullanılmakta ve belirli bir işçilik barındırmaktadır. İşçiliği bulunan ürünlerin ise alındıktan sonra satışlarında zararlar yaşanmaktadır. 8 ayar altın alyans alıp daha sonrasında artmakta olan altın fiyatları sayesinde zararsız bir satış yapılabileceği düşünülebilir. Ancak alyans üzerinde yapılan işçiliğin de unutulmaması gereklidir. İşçiliği bulunan ürünlerin kar elde etme oranları oldukça düşüktür.

 

8 Ayar Altın Alış Satışı Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda sürekli artmakta olan altın fiyatları ile kullanıcılar tarafından oldukça merak edilen 8 ayar altın alış satışı ve nasıl alınıp satılabileceği konusudur. Bu noktada 8 ayar altının sadece mücevherlerin içerisinde kullanılmasından dolayı herhangi bir kuyumcuya ya da güvenilen bir markanın içeriğinde 8 ayar altın bulunan ürünlerinin alınması gerekmektedir. Daha sonrasında ise yine kuyumculardan alınan ürünün satışı gerçekleştirilebilmektedir. 8 ayar altın alımı için üretimlerine oldukça fazla dikkat eden GL 8K GOLD markasının tercih edilmesi uygun olacaktır. 

Çünkü içeriğinde az bir altın oranı bulunan bu ürünlerde eklenen diğer materyaller dolayısıyla kararma gibi durumlar ile karşılaşılması muhtemeldir. Bilinen ve güvenilir bir markadan alınan 8 ayar altın doğru kullanımlar sayesinde alındığı gibi duracaktır. Doğru üretim ve doğru kullanım ile altının satışından zarar edilmesi zor olacaktır. Ancak unutulmaması gereken nokta işçiliklerinin bulunmasıdır. Herhangi bir altın ürününde işçilik bulunması dolayısıyla kar elde etme ihtimalinin düşeceği görülebilir. Kullanıcıların bu noktada unutmaması gereken ise altın fiyatlarının son zamanlarda sürekli artıyor olmasıdır. Sürekli artmakta olan altın fiyatları ile işçiliği bulunan ürünlerden dahi kar elde edildiği görülmektedir ve oldukça sık tercih edilmektedir. 

 

8 Ayar Altın Almak Mantıklı mı?

8 ayar altın özellikle mücevherler içerisinde kullanıldığı için kullanıcılar tarafından merak edilen bir diğer konu ise 8 ayar altın almak mantıklı mı sorusudur. 8 ayar altınlar ile üretilen aksesuarlar oldukça uzun ömürlü olabilmektedir. Uzun ömürlü olması ve sürekli artmakta olan altın fiyatları sayesinde 8 ayar altın bulunan takıların tercih edilen oranı artmıştır. Çoğu kullanıcı takılarını uzun ömürlü olarak kullanabilmek nedeniyle 8 ayar altın bulunan kolye, bilezik, küpe gibi ürünleri tercih etse de birçoğu da yatırım amacıyla alıp saklamaktadır. 

8 ayar altın alınırken unutulmaması gereken altının saflığıdır. Altının saflığı oldukça düşük olduğu için kullanımının da doğru yapılması gereklidir. İçeriğinde oldukça az altın bulunduran bu ürünlerin uzun ömürlü olması ve yatırım için saklanabilmesi için üretimin doğru yapılmış bir yerden alınması gerekmektedir. GL 8K GOLD markası üretim aşamalarına oldukça fazla dikkat etmesinden dolayı tercih edilmektedir. Ancak doğru şekilde uzun süre aklanabilmesi için ise sadece üretimin doğru yapılmış olması yeterli değildir. 8 ayar altın içeriğinde bulunan alloy ve gümüş dolayısıyla yanlış kullanımlarda kararma yapabilmektedir. 

8 ayar altının alınması oldukça mantıklı olabilir ve uzun ömürlü kullanım sağlayabilir. Bu noktada kullanıcıların ürünlerini deodorant, parfüm gibi altına zarar verebilecek materyallerden uzak tutması gerekmektedir. Ayrıca 8 ayar altın bulunan ürünlerin suya sokulmaması da önerilmektedir. Yani kullanıcı 8 ayar altın bulunan takıları ile duş aldıkça değeri düşmektedir. Diğer özellikle kaplamalı takıların yanında saklanılan ürünler ise kararma problemi ile karşı karşıya kalabilir. Bu noktada kullanıcıların özellikle dikkat etmeleri ve doğru şartlarda kuru ve hava alan bir yerde saklanmaları gerekmektedir. Özellikle yatırım için alınan ürünlerin kutularında ve hava alacak şekilde saklanması önerilmektedir. 

Sonuç olarak 8 ayar altın alış satış için uygun görülmemektedir. Ancak sürekli artmakta olan altın fiyatları dolayısıyla yatırım için de kullanılabilir. Sadece doğru şartlar altında saklanması gerekmektedir. Doğru şekilde saklanan 8 ayar altınların ise işçiliğinden dolayı fiyatlarının düştüğünün unutulmaması gerekmektedir. Yatırım altını olarak tercih edilen 22-24 ayar altınlarda işçilik bulunmadığı için fiyatların düşmediği görülebilir. Ancak özellikle 8 ayar altınların takı malzemelerinde kullanılmasından dolayı yatırım sonucuna kar elde edilememesi ihtimalinin de unutulmaması önem arz etmektedir. 


8 Ayar Altın Alınır mı?